Adres

Kerkstraat,
1975 GG IJmuiden

Openingstijden

Ma – Za 9:00 – 17:00
Zo – Gesloten

Bel ons op

Bel ons op

Parket Schuren & Lakken

085 - 1301 477offerte aanvragen

Laat uw parket schuren en lakken voor een verbluffend resultaat

 

Heeft u een mooie houten vloer in uw huis liggen? Dan wilt u hier natuurlijk graag zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om uw parket regelmatig te laten onderhouden. Een parket vloer schuren is echter wel een klusje dat zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Laat het daarom uitvoeren door de professionals van Schuur Expert en ben verzekerd van een prachtige vloer die er weer zo goed als nieuw uitziet.

Wanneer moet u parket schuren en lakken?

In welke situaties is het wenselijk om uw parketvloer te laten schuren en lakken? Houten vloeren staan bekend om hun duurzame karakter. Met voldoende en fatsoenlijk onderhoud gaan zij makkelijk een leven lang mee. Maar dan moet de vloer dus wel tijdig onderhouden worden. Uw houten vloer schuren en lakken is dus zeker geen overbodige luxe. Door deze behandeling kunnen krassen en deuken uit de vloer verwijderd worden. Ook wordt de vloer meteen voorzien van een beschermlaag, waardoor deze weer lange tijd mee kan gaan. Een professioneel gelakte vloer is tot wel veertien jaar beschermd. Het is ook een ideale manier om kleurverschillen in het hout te laten wegwerken. Ook als u bent uitgekeken op de kleur van de vloer kan schuren en lakken de oplossing zijn. Zo krijgt uw vloer, en daarmee uw huis, een nieuwe frisse uitstraling. In onderstaande gevallen is het dus verstandig om parket schuren en lakken te overwegen.

 • De vloer vertoont zichtbare slijtage, bijvoorbeeld krassen, deuken of andere slijtplekken.
 • Er is kleurverschil waarneembaar.
 • Er is waterschade ontstaan.
 • De houten vloer moet worden uitgebreid.
 • U bent toe aan een nieuwe uitstraling in huis.
 • U wilt een meer onderhoudsvriendelijke vloer.

 

De voor- en nadelen van een houten vloer schuren en lakken

Parket schuren en lakken heeft verschillende voor- en nadelen. Om u een zo compleet mogelijk beeld te geven zetten we deze voor u op een rijtje.

Voordelen

 • Een gelakte vloer kan beter tegen vloeistoffen.
 • Veel afwerkingen mogelijk: mat of glanzend in diverse kleuren.
 • De levensduur van de vloer wordt verlengd en er hoeft geen volledig nieuwe vloer gelegd te worden.
 • Een gelakte vloer is eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen en dweilen kan gewoon en tussentijds onderhoud is amper vereist.

Nadelen

 • Na verloop van tijd verkleurd de vloer
 • Kleine beschadigingen kunnen niet zo eenvoudig worden bijgewerkt

Als u parket schuren en lakken overweegt is het dus verstandig om met bovenstaande punten rekening te houden.

 

Hoe gaat parket schuren en lakken in zijn werk?

Voor wij parket schuren en lakken zullen wij altijd eerst meer willen weten over de vloer. Van welke houtsoort is de vloer gemaakt? Is de vloer al eerder geschuurd? Hoe dik is de toplaag nog? Is het parket vast of zwevend? En wat zijn uw wensen qua kleur, plinten en afdeklijsten? Een aantal van deze vragen kunt u wel beantwoorden, maar vaak is een inspectie nodig om een precieze inschatting van de situatie te kunnen maken. Pas dan weten wij daadwerkelijk in welke conditie uw vloer is en kunnen wij een prijsschatting maken voor onze werkzaamheden. Met meer dan 25 jaar ervaring in het schuren van houten vloeren weten we altijd precies welke werkzaamheden er in welke situatie wenselijk zijn. Na de inspectie zullen wij u informeren over de mogelijkheden voor uw parket. Misschien raden we het parket schuren en lakken aan, maar misschien is het in uw geval ook interessant om parket schuren en oliën te overwegen. Als parketschuurspecialist helpen wij u altijd bij het maken van de juiste keuze. Pas als het plan van aanpak duidelijk is zullen wij aan de slag gaan met uw vloer. Hoe vaak de vloer geschuurd moet worden voor het gewenste resultaat is afhankelijk van uw situatie. Daarom is het van tevoren niet aan te geven hoe de precieze behandeling in z’n werk zal gaan. Uiteraard zal de parketteur het volledige proces met u doorlopen voordat hij daadwerkelijk aan de slag gaat met uw vloer.

 

Een houten vloer laten schuren en oliën

In plaats van parket schuren en lakken kunt u er ook voor kiezen om de vloer te laten schuren en oliën. Een groot voordeel van parket schuren en oliën ten opzichte van parket schuren en lakken is dat kleine beschadigingen eenvoudig kunnen worden bijgewerkt. Olie trekt diep in de houten vloer en geeft het een mooie afwerking. Er zijn veel mooie parket olie kleuren die uw vloer van een authentieke of juist moderne uitstraling kunnen voorzien. U heeft hierbij de keuze uit maar liefst vijftig kleuren. Zo zit er altijd wel iets tussen wat perfect bij uw interieur past. Een geoliede vloer, moet in tegenstelling tot een gelakte vloer, wel regelmatig onderhouden worden. Eens per maand dweilen met een voedend zeepmiddel is zeker aan te raden om de vloer in een goede conditie te houden.

 

Laat het uitvoeren door een expert

Welke afwerking ook uw voorkeur heeft, het is altijd aan te raden om uw vloer te laten schuren en afwerken door een professioneel parketteur. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij precies wat voor welke vloer goed is. We adviseren u graag tijdens uw keuze voor de juiste afwerking van de vloer en voeren dit vervolgens ook met alle expertise uit. Of uw voorkeur nou uitgaat naar parket schuren en lakken of dat u toch liever voor parket schuren en oliën gaat maakt voor ons niet uit. Elke klus voeren we met evenveel liefde voor het vak voor u uit. Zo heeft u een vloer die er weer uitziet als nieuw en die er weer jaren tegenaan kan. Voor welke afwerking kiest u?

Bel me terug

Wilt u door ons terug gebeld worden laat uw contact gegevens achter en wij nemen contact met u op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij staan klaar om uw vlOER WEER ALS NIEUW TE MAKEN

NEEM CONTACT MET ONS OP